Stan in Iowa 
          Live your Dream

Admin gebied

Atom

2021-05-11

Visum Update

Even een update van de stappen, die ik onderneem om uiteindelijk op het vliegtuig te stappen naar Iowa.
Op 19 april ben ik 18 jaar (en dus volwassen) geworden en heb bij de gemeente mijn paspoort aangevraagd.
Alleen is dit niet genoeg om naar Amerika te reizen en hier te kunnen wonen voor minimaal 1 jaar. Hiervoor heb ik een F1 visum nodig.
Om deze te kunnen ontvangen, moet ik verschillende stappen ondernemen.
Stap 1 is paspoort aanvragen, check – gedaan, dit was easy.
Stap 2 een I20 ondertekenen. Dit is een formulier met allerlei informatie, deze heb je nodig hebt om je DS160 in te vullen.
Stap 3 de DS160 invullen. De DS160 is een belangrijk formulier om je visum te ontvangen. Hierin staat allerlei informatie die belangrijk is voor de ambassade. Met dit formulier en de I20 beslissen ze uiteindelijk of jij je visum kunt ontvangen.
Stap 4 een afspraak maken met de Amerikaanse ambassade.
Deze stap blijkt geen makkie. Voor een F1 visum kun je een afspraak maken in Amsterdam of Brussel als Nederlander. Eerst voor de aanvraag en het interview en een tweede afspraak om het visum op te halen.
Eenvoudige keuze, dat wordt natuurlijk Amsterdam. Wat blijkt? In verband met de corona maatregelen kunnen pas weer afspraken worden gemaakt vanaf 1 september a.s. Dit zo normaal geen probleem zijn, alleen moet ik op 12 augustus al in Iowa zijn.

Van Kings Talent kreeg ik 2 opties, 1: het er op gokken, dat in Amsterdam extra afspraken worden ingepland in juni/juli? Of 2: afreizen naar Brussel?
Toch maar het zekere voor het onzekere gekozen en optie Brussel genomen.
Dit loopt nu en we hopen op korte termijn maar liefst 2x naar Brussel te kunnen afreizen.
Inmiddels kan ik over naar stap 5, het laten maken van een speciale foto voor het visum. Hopelijk gaat die stap wel van een leien dakje!
Daarna naar vooralsnog de laatste stap, het interview op de ambassade. Hiervoor moet ik alle documenten, die hierboven zijn genoemd, meenemen en daarna kan ik hopelijk het visum een paar dagen later ophalen.
Ja, het is nog niet zo makkelijk om in het bezit te komen van een F1 visum.

Als het visum er is, laat ik jullie dat zeker weten.

Tot snel hopelijk,

Stan.

Admin - 11:51:53 @ algemeenE-mailen
Instagram