Stan in Iowa 
          Live your Dream

Admin gebied

Atom

2021-05-11

Hoe alles begon

Mijn droom begon 2 jaar geleden. Een opleiding volgen in Amerika in combinatie met het opbouwen van een voetbalcarrière.
De eerste gedachte was een tussenjaar te doen en naar de highschool te gaan. Toen ik meer onderzoek deed, kwam ik er echter achter dat het mogelijk is om studie te combineren met sport. Dit trok meer mijn aandacht.
Door het speuren op internet en te onderzoeken wat de mogelijkheden waren, stuitte ik op KingsTalent. Een bureau uit Gemert, die voetballers begeleidt naar en tijdens een traject in Amerika.

KingsTalent is een bureau die veel contacten heeft in de Amerikaanse college wereld. Na meerdere gesprekken te hebben gevoerd met Paul en Han (de twee oprichters van KingsTalent) hebben mijn ouders en ik besloten met KingsTalent in zee te gaan.
Eenmaal begonnen waren er in principe drie fases. De eerste fases was het maken van mijn profiel en highlight video. In het profiel word je eigenlijk met 1 a4tje geïntroduceerd aan de Amerikaanse coaches. Dit, zodat ze weten wie jij bent en of zij zo’n speler als jij zoeken. Ook staat in dit profiel je academisch informatie. Het highlight filmpje is een video van jouw beste wedstrijdbeelden, zodat de coaches jou ook als speler kunnen zien. Dit werd allemaal in werking gezet aan het begin van het proces. Ondertussen was in december 2019 er ook de mogelijkheid om mee te doen aan de showcase van KingsTalent. Hier komen Amerikaanse coaches uit het hele land heen om te kijken naar de ‘talenten’ van KingsTalent. 

Wat een ervaring de showcase en wat gebeurde daar veel aan onderhandelingen tussen colleges en voetballers. Na deze mooie ervaring zijn we beeldmateriaal gaan verzamelen van verschillende wedstrijden voor mijn profiel. Dit materiaal heeft uiteindelijk een mooi resultaat opgeleverd dat zichtbaar is voor alle coaches. 
Toen kwam Corona. Mijn video was gelukkig al af, dus het heeft voor mij persoonlijk niet heel veel problemen opgeleverd.
Rond oktober 2020, nadat het eerste gedeelte van het proces was afgerond, begon het tweede gedeelte. Persoonlijk vond ik dit het leukste gedeelte van het proces, namelijk de gesprekken met coaches. Terwijl dit aan de gang was, heb ik ook nog de SAT gemaakt. Dit is een toets die je wiskunde en Engels leesniveau test. Dit is een belangrijke toets, je hebt namelijk een bepaalde score nodig om toegelaten worden door de NCAA/NAIA en de colleges. Deze toets heb ik ook gemaakt in oktober 2020. Twee weken later kreeg ik een goede uitslag terug. Ondertussen had ik ook een paar mailtjes binnen van coaches, die in mij geïnteresseerd waren en een zoom gesprek wilden voeren. Uiteindelijk na meerdere gesprekken te hebben gevoerd met coaches en spelers uit de teams waren er twee scholen waar ik tussen ging kiezen. Beiden hadden een aanbieding gedaan en de keuze was dus aan mij.

Op basis van mijn ervaringen en de aanbiedingen heb ik uiteindelijk in december 2020 gekozen voor Northwestern College in Iowa. Hier ga ik in the Fall van 2021 voetballen voor het team van Coach Swier. Na het aanbod te hebben geaccepteerd kon de derde fase beginnen. Het inschrijven bij de school. Hierbij moeten heel veel documenten bij de school worden aangeleverd, nadat dit is gebeurd moet er nog een visum worden aangevraagd. En dan is alles klaar om in augustus te vertrekken richting Iowa. Ik heb er waanzinnig veel zin en kan niet wachten om te beginnen. Ik ga op deze site zoveel mogelijk proberen te bloggen en mijn ervaringen met iedereen proberen te delen.

Mocht je dit dus interessant vinden houd dan vooral Stan in Iowa in de gaten!

Admin - 11:45:46 @ algemeenE-mailen
Instagram